6 Kasım 2013

6 Kasım 2013 Toplantı Özeti

"Merhabalar,
Toplantımızın konusu 2014 baharında İstanbul'da yapılması planlanan kuş konferansıydı. Alınan kararlar, atılacak ilk adımlar ve bu adımlarla ilgilenmeye gönüllü olanlar şöyle:
İlk iş olarak konferansın konusu ve yeri eş zamanlı olarak belirlenmeli ki hızla tarih duyurulabilsin. Konumuz Kuzey Ormanları ve Göç kesişiminden oluşacak gibi duruyor. DD ile Evrim konuşacak ve önümüzdeki toplantıya netleştirmiş olacağız. Yer bu durumda haliyle Sarıyer olacak gibi duruyor, Akdoğan Özkan Sarıyer Belediyesi tarafında, Ergün Bacak da İstanbul Üniversitesi Bahçeköy Kampüsü tarafında konunun ilgilileriyle iletişime geçecekler.
Tarih belirlendikten sonra hemen duyurusu yapılacak ve sunum isteği açılacak. Bu seneki içeriğin en azından bir gününün yeni başlayanları ve kendini sadece doğa sever olarak tanımlayanları da cezbedecek şekilde hazırlanması düşünülüyor.
Konferans organizasyonu için ekiplere ayrılarak çalışacağız ki şimdilik bu ekipler şöyle sıralandı:
İçerik belirleme/düzenleme ekibi
Mekan ekibi: Konaklama ve etkinlik mekanının belirlenmesi
Lojistik ekibi: Ulaşım ve yeme/içmeden sorumlu
İletişim
Katılım arttırma
Katılımcı ilişkileri: Özellikle konferans başvuruları açıldıktan sonra formların toplanması ve katılımcılardan soru, talep vb.nin cevaplanması: Seda Kendir, Mehmet Eren Yalman
Doğa Derneği iç organizasyon ve iletişimi: Evrim Tabur
İKGT iç organizasyon ve iletişimi: Nazlı Avcılar
Ayrıntılar netleştikçe bilgilendirme toplantıları veya e-postalar yoluyla duyurulacak. Söz konusu ekipler için gönüllü olanların şimdiden yazması yüreklere su serper, işleri hızlandırır. Desteğinizi esirgemeyiniz.
Gazamız mübarek ola! :)"

İstanbul Kuş Gözlem Topluluğu ayda iki kez olmak üzere iki haftada bir çarşamba akşamları düzenli olarak toplanıyor. İstanbul ve kuşların ağırlıklı olarak konuşulduğu bu toplantılar oldukça verimli geçiyor. Tüm detaylarıyla Yelkovan mail grubundan da takip edebileceğiniz bu toplantıları Nazlı Avcılar yazıyor.
İlgili sorularınız için "İletişim" menüsünden bize ulaşabilirsiniz.